Hoppa över menyn

Marco (Iller #27)
Hur är det att leva med någon annans barn? Måste man ställa upp och umgås med pojkvännens barns mamma? Marco svarar på en fråga från en 23 årig tjej som undrar vad som krävs för att vara en schysst flickvän.

Marco (Iller #26)
Ibland är inte julen så där familjär och idyllisk som det kan se ut i filmer från Hollywood. Marco får ta sig an en fråga från en kille som har skilda föräldrar och tycker det är jobbigt med jul.

Marco (Iller #25)
Marco ger råd till en höstdeppig tjej.

Marco (Iller #24)
Marco svarar inte på någon fråga denna gång. Istället berättar han hur det var att komma ut.

Marco (Iller #23)
Marco svarar på en fråga från en tjej på 18 år som längtar efter att skaffa barn. Hon och hennes kille är oroliga för hur omgivningen ska reagera. Att deras föräldrar ska tycka det är för tidigt. Ska de strunta i vad andra tycker?

Marco (Iller #22)
Marco svarar på en fråga från en kille på 26 år, som har problem med att prata med sin sambo. De kommunicerar inte på samma sätt och läget har blivit outhärdligt. De kan inte ens ha olika åsikter om en låt i melodifestivalen.

Marco (Iller #21)
Att ta studenten kan vara lite förvirrande. Plötsligt står man där med mössan i hand och undrar: Vad nu då? Marco svarar på en fråga från en bekymrad student.

Marco (Iller #20)
Komma ny till en stad, känna sig ensam och inte ha några vänner. Läget känns ju inte så lockande. Men faktum är att tomrummet när man inte har sina gamla vänner omkring sig kan vara ett avstamp till att man vågar utveckla nya sidor. Att hålla fast vid det trygga kompisgänget från gymnasietiden kan till och med vara hämmande.

Marco (Iller #19)
Många unga oroar sig för klimathotet men få gör nåt. Vad ska man göra när den paralyserande”världen går under- ångest” slår till? Och måste man välja mellan att leva ett roligt ungdomsliv och bli en engagerad aktivist?

Marco (Iller #18)
Att skaffa egen lägenhet är ett steg in i vuxenlivet. Men att flytta hemifrån är inte alltid det lättaste. Föräldrar kanske inte riktigt vill inse att man har blivit vuxen. Samtidigt kan man drabbas av en längtan efter att bli ompysslad. Marco ger några råd om hur man kan tänka för att klara av de första stapplande stegen på egna ben.

Marco (Iller #17)
Nu är det dags att prata allvar i ILLER. Nytt återkommande inslag där Marco Hetekivi som arbetar som kurator på en ungdomsmottagningen svarar på lyssnarnas frågor om allt som rör livet.