Hoppa över menynLadda hem ILLER nr 03
(MP3 20 MB)
Ladda hem ILLER nr 03 (mindre fil) (MP3 8 MB)

Intervju: Carl Thegerström
US har påbörjat ett projekt som syftar till att få handikappvetenskap att bli ett obligatoriskt ämne på lärarhögskolan. Detta för att öka lärarnas förståelse och kunskap om olika funktionshinder. ILLER har pratat med Sofia Näsström som skall leda projektet och Carl Thegerström, nybakad lärare och synskadad.

Intervju: Inför SM i goalball
Vi gratulerar Lisa, Åsa, Malin och Nikolina som den 6:e maj 2006 vann dam-SM i goalball. Grattis också till Markus Berggren i Tumba som vann SM i schack för synskadade. ILLER träffade goalballgänget under uppladdningen inför SM.

Sex & relationer
Krista Sandberg från RFSU svarar på frågor om orgasm och för tidig utlösning.

Film
Filmrecensioner i samarbete med svenska filmsajten film.nu. I detta nummer recenseras The Road to Guantanamo och Mission Impossible 3. På sajten kan du även läsa och lyssna på intervjuer med regissörer och skådespelare.
Länk till film.nu

Boktips
Vår Annelie har samlat på sig en bunt med böcker av den otroligt flitiga författaren Joyce Carol Oates. Annelie tipsar om ett par av hennes böcker, Fallen (nyligen utkommen på DAISY), Våld - en historia om kärlek och Djur, Oates senaste roman (kommer på DAISY under maj).
Länk till Wikipedias sida om Joyce Carol Oates

På turné
Thomas är en klippa, särskilt när det gäller att ha koll på vilka band som är på turné såhär på försommaren. Den här gången har han siktet inställt på Timo Räisänen, Backyard Babies och Takida.
Länk till info om Timo Räisänen
Länk till info om Backyard Babies
Länk till info om Takida

Mode
Vad har mannen på gatan på sig? ILLER har kollat och dessutom konsulterat Per Nilsson, chefredaktör på tidningen King och expert på vad som är rätt på killarna just nu.

Skvaller
She’s back - and she’s bad! ILLERs skvallrande Åsa funderar över varför Tom Cruise och Katie Holmes har döpt sitt barn till Suri.

Musik:
Cat 5 - Stretch and Bend, Helena Paparizou - Mambo, Red Hot Chili Peppers - Dani California, Shakira feat. Wyclef Jean - Hips don’t lie, Veronica Maggio - Dumpa mig.

Tack till Universal Sweden, Warner Music Sweden, BonnierAmigo och SonyBMG.

Kommentera: