Hoppa över menyn

Ladda hem ILLER nr 05 (MP3 30 MB)
Ladda hem ILLER nr 05 (mindre fil) (MP3 7 MB)

Intervju: Anna Sjögren
ILLER har träffat Anna Sjögren som från hästryggen berättar om sina erfarenheter som synskadad ryttare.

Filmrecensioner
Film.nu recenserar två pinfärska filmer: den svenska dokumentären The Planet och Claes Erikssons nya film Den enskilde medborgaren som handlar om Skandiaaffären.

Intervju: Victoria Öjefors
Victoria Öjefors är ny ordförande i Unga Synskadade. ILLER träffade henne för att ta reda på vilka frågor hon kommer att fokusera på som ny ordförande.

Boktips
Annelie presenterar två nya talböcker: Hjälp jag heter Zbigniew av Zbigniew Kuklarz och Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón.

Mode
ILLER har fått en egen modeexpert, Philip Warkander, som kommer guida oss genom modedjungeln. I detta nummer kollar vi in Madonnas serie av sportkläder på H&M och spanar in vad folk har på sig på stan. Dessutom lite hands-on tips för din egen garderob.

Sex & relationer
Vi pratar om sexuella trakasserier med Krista Sandberg från RFSU. Hur säger man ifrån om någon tar på en eller kallar en hora eller bög? Var går gränsen mellan trams och trakasserier?

Skvaller
Vår skvallerkärring Åsa har funderat under sommaren och ger oss sin personliga syn på kändislivet.

Musik:

The Von Bondies - C’mon c’mon, Hellsongs - Run to the Hills, Kent - Palace & Main, Marit Bergman - No party, Gnarls Barkley - Boogie Monster, September - Satellites (Elektro mix).Tack till BonnierAmigo, Warner Music Sweden, SonyBMG och FamilyTree/Catchy Tunes.

1 kommentar till “ILLER #05: Säsongsstart”

  1. Shayar Säger:

    Anledningen till att vi inte sle4pper ett avsnitt varje vecka e4r helt elnket ff6r att ff6rarbetet tar se5pass mycket tid och eftersom det e4r helt ideellt me5ste vi ofta prioritera betalda arbeten ff6re podcastarbete, tyve4rr. Vi hade ge4rna dunkat av en timme i veckan om ett spe4nnande e4mne men tills vi kan erse4tta ve5ra dagjobb med podcast le4r inte detta bli av pe5 regelbunden basis. Som det e4r nu se5 sle4pper vi alltid avsnitten pe5 sf6ndagar. Ambitionen e4r att det ska bli varannan sf6ndag men det e4r inte alltid vi hinner med ens detta.Jag hf6r dig ne4r det ge4ller nive5n vi le4gger samtalet pe5. Jag personligen glf6mmer alltid bort att jag pratar med lyssnare, det e4r fortfarande en helt absurd tanke ff6r mig att folk sitter ute i stugorna och lyssnar ne4r vi babblar. Resultatet blir kanske ibland att vi pratar ff6r mycket till varandra och sle4nger oss med jargong som inte alltid e4r helt uppenbar. Vi har snackat om det he4r inom gruppen och vi fe5r helt elnket bli be4ttre pe5 att vara tydliga. En sak som ni lyssnare kan hje4lpa oss med e4r att ge oss feedback pe5 specifika saker som var otydliga. Vi fe5r me5nga fler mail e4n vi fe5r kommentarer pe5 hemsidan och jag tror det kan bero pe5 att alla inte ke4nner sig tillre4ckligt hemma pe5 e4mnena ff6r att ta en f6ppen diskussion alla ge5nger. Men ve5r premiss e4r att vi alltid kan ha fel och de5 e4r det tacksam om vi har ve5ra lyssnare till hje4lp att pe5peka brister i resonemang, fakta och spre5kbruk.Tack ff6r kommentaren och tack ff6r att du lyssnar, be4gge uppskattas!

Kommentera: