Hoppa över menyn

Ladda hem ILLER nr 10 (MP3 40 MB)
Ladda hem ILLER nr 10 (mindre fil) (MP3 10 MB)

Tema: Sociala nätverk

ILLER har botaniserat bland ett par populära sociala nätverk och communities på nätet. Vi pratar med bandet Äkta Kärlek om Myspace och musikdistribution på nätet.

Second Life är en virtuell tredimensionell parallellvärld. Philip Rosedale är VD för Linden Lab som driver Second Life. Matt Wyndowe och Julio Vasconcellos från podcasten iinnovate träffade honom för en pratstund.

Arne-Kjell Vikhagen är doktorand vid Göteborgs Universitet där han forskar kring datorspel.
Hela intervjun med Arne-Kjell Vikhagen

Ur tillgänglighetssynpunkt är Myspace ingen höjdare. Navigationen är ganska omständig och inga speciella åtgärder har gjorts för att förenkla den. Second Life är inget program som ligger direkt på nätet och kräver också att man använder mus för att hantera gränssnittet och navigera i den virtuella världen.
Länk till Äkta Kärlek
Länk till Äkta Kärlek (Myspace)
Länk till Myspace
Länk till Second Life
Länk till iinnovate podcast

Boktips
Annelie tipsar om Leklust av Juli Zeh

Mode
Mode-Philip Warkander har noterat att kompisar och par ofta klär sig likadant. Hur kommer det sig egentligen?

Sminkskolan, del 4
I den näst sista delen av ILLERs sminkskola får vi lära oss några knep för att få ögonskuggan att lysa! Birgitta Lagerholm från Make up-studion är vår ciceron.

Sex & relationer
Krista Sandberg från RFSU guidar oss runt snoppen i en anatomisk exkursion. Dessutom får vi reda på hur man på bästa sätt rakar pungen.

Skvaller
Måns Pär är tillbaka från sina svettiga utlandsuppdrag för att ge oss det senaste smaskiga skvallret från kändisvärlden. Vi får dessutom veta varför det är inne med afternoon tea.

Musik
Musiken i programmet gjordes av Omnivista, MC Jack in the Box, HisBoyElroy, U_F_O, och Incoherent mumble train. ILLERs vinjettmusik producerades av C-Jacks.

Lyssna på mer musik från dessa artister på www.ccmixter.org.

Kommentera: