Hoppa över menyn

Ladda ner ILLER nr 12 (MP3 33MB)
Ladda ner ILLER nr 12 (mindre fil) (MP3 8MB)

Tema: Flow
Vi pratar om utmaningar eller snarare drivkraften bakom. Alltså varför vissa frivilligt ger sig själva jobbiga uppgifter som att klättra upp för en bergsvägg eller ställa sig på en scen eller lära sig cykla enhjuling. Eller som utövarna av Parkour där uppgiften är att hoppa över elskåp och bänkar eller ta sig upp för en husvägg. Vi ringde till Alex Segerstein som är ordförande i Le Parkour Sweden.

En annan person som drivs av en stark lust att utmana sig själv är Wandi Lundgren. Han har bland annat tävlat i simning, friidrott, goalboll och segling, åker slalom och inlines. Nya mål är att cykla enhjuling och att placera sig i Guiness rekordbok med hastighetsrekord i bilkörning för blinda. Och att en dag stå på Lisebergs stora scen med sitt band.

Johan Arnegård är forskare och har skrivit en avhandling som bland annat tar upp begreppet flow, dvs när man är djupt koncentrerad och förlorar sig i det man gör.
Le Parkour Sweden
Vad är Parkour? (Wikipedia)
Intervju från Skolporten med Johan Arnegård om “Flow”
Vad är “Flow”? (Wikipedia)

Mode
Philip och Ann-Charlotte har fastnat inne på Shock - favoritaffären för många gothare, punkare och andra alternativa.

Sminkskolan, del 6
Birgitta Lagerholm från Makeupstudion lägger sista handen på Ann-Charlottes numera översminkade ansikte. Sista avsnittet vigs åt pussmunnen.

Skvaller
Måns Pär blir avbruten i sitt secondhand-fyndande, men inget är viktigare än att leverera skvaller till ILLER. Den här gången snack från filmfestivalen i Cannes, men lite snask från hemmaplan har han i påsen.

Sex och relationer
Krista från RFSU svarar på lyssnarfrågor. Den här gången undrar en kille hur man blir en fena på att slicka.
Slicktips från I am ugly but I’ve got a blog

Boktips
Annelie har den här gången läst “Död i Garnethill” av Denise Mina. En spännande och ganska mörk historia.

Musik
Clarance Boddyker, Öppna sinnen, CDK, DJ Vadim, Pilot, SC Mixer och Fourstones. ILLERs vinjettmusik av gjordes Captain Jacks. Lyssna mer på de här artisterna på www.ccmixter.org.

Kommentera: