Hoppa över menyn

Ladda ner ILLER nr 20
Ladda ner ILLER nr 20 (mindre fil)

Citypolarna
Iller träffar Sofia Hansson, som är med i Citypolarna.se. En community som går ut på att träffa vänner via nätet och som finns i Göteborg, Malmö och Stockholm. På sajten kan man bjuda in folk till olika aktiviteter eller följa med på andras arrangemang. Sofia Hansson ska gå på teaterföreställningen Richard den III och väntar i foajén på Studentkåren i Göteborg. Citypolarna är ett sätt för henne att träffa nya kompisar. Men vad är det egentligen att vara kompis?

Mode
Att börja på en ny skola är både spännnade och jobbigt. Man känner sig osäker innan man hiitat någon att prata med. Men efter ett tag brukar dom flesta hitta någon att prata med och kanske någon ny vän. Och som i andra sammanhang pejlar folk till en början in varandra via det yttre. Ann-Charlotte och Philip har tagit sig till Humanisten på Göteborgs Universitet för att titta efter studenter som hittat varandra.

Sex och relationer
Har du som pojkvän eller flickvän någon gång känt att det är svårt att bli accepterad av din partners vänner? Då är du inte ensam. I det senaste numret av den svenska upplagan av tidningen Cosmopolitan kan man läsa om ett inte helt ovanligt problem. Nämligen om hur flickvänner hamnar på kollisionskurs med sina pojkvänners kompisgäng. En situation som kan bli besvärlig för alla. Fredrik försöker bena ut problemet med Illers relationsexpert Krista Sandberg från RFSU och ställer frågan: Hur ska man hantera kompisrelationen när man träffar någon och blir kär?

Skvaller
Måns Pär skvallrar om kända kompisar som tagit över varandras ex och kollar in olika kompistrender.

Marco
Komma ny till en stad, känna sig ensam och inte ha några vänner. Läget känns ju inte så lockande. Men faktum är att tomrummet när man inte har sina gamla vänner omkring sig kan vara ett avstamp till att man vågar utveckla nya sidor. Att hålla fast vid det trygga kompisgänget från gymnasietiden kan till och med vara hämmande.

Musik

  • The Heavens - This Beautiful Machine
  • Connor O’brien - Feeling Again
  • Talley Lambert - Could’ve Been

http://www.jamendo.com

1 kommentar till “ILLER #20: Kompisar”

  1. download Säger:

    I’ve recently started a site, the information you provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work. Debor Waylen Ailis

Kommentera: