Hoppa över menyn

Ladda ner ILLER nr 22
Ladda ner ILLER nr 22 (mindre fil)

Bröllopsförberedelser
Att ordna ett bröllop kräver ibland månader eller kanske rent av år av planering. Kyrkan, prästen och bandet ska bokas. Blommor, mat och dryck ska beställas. Det är med andra ord mycket som ska fixas och när väl klockorna klämtar ska allt vara på plats. Iller träffar Annica Åkesson två dagar innan bröllopet. När det inte blir som planerat gäller det att hålla huvudet kallt.

Skvaller
Måns Pär har i detta nummer gått i altartjänst och levererar nyheter från vår romantiska värld. Bland annat hur man kan fria genom ett dataspel.

Bröllopskoordinator
Att planera sitt eget bröllop är ingen liten sak. De flesta börjar minst ett år i förväg. Men det finns också de som väljer att lämna bort en del eller hela planeringen. ILLER har åkt till Skövde för att träffa Kirsi Minkinnen, en av landets första utbildade bröllopskoordinatorer. Hon tar hand om allt från val av inbjudningskort, brudbukett, till planering av vigsel och fest. I vissa fall är hon även med under självaste dagen

Känslor
Marco svarar på en fråga från en kille på 26 år, som har problem med att prata med sin sambo. De kommunicerar inte på samma sätt och läget har blivit outhärdligt. De kan inte ens ha olika åsikter om en låt i melodifestivalen.

Möhippa
Svensexan eller möhippan är en närmast självklar del av att gifta sig. Tidigare var det inte helt ovanligt vännerna försökte göra sitt bästa för att göra bort den blivande brudgummen eller bruden. Men under de senaste åren har trenden vänt. Idag är det desto vanligare att man gör det till en trevlig upplevelse. Åsa Jonsson har nyligen blivit väckt av sina kompisar, som vill ge henne en dag att minnas. Silversmeden Anna Martinsson tar en lördagsförmiddag emot den glada möhippan.

Sex och relationer
En tjej på 17 år undrar om det kan vara farligt att ha sex i vatten. Krista från RFSU svarar på frågan.

Bröllopstrender
Bröllop har följt olika trender genom åren. Fredrik har tagit sig till en brudklänningsaffär för att träffa etnologen Eva Knuts. Hon har forskat om hur trenden har förändrats från de stora bondbröllopen som varade i flera dagar till dagens bröllop.

Mode
Vad kan två tjejer ha på sig när de ska gifta sig? Kan båda ha slöja och släp? Eller finns det lesbiska bröllopsklänningar? Ann-Charlotte och Philip botaniserar i en brudklänningsaffär.

Musik

  • Mr Haze

http://www.jamendo.com

1 kommentar till “ILLER #22: Bröllop”

  1. Youngy Säger:

    No more s***. All posts of this qauilty from now on

Kommentera: